This is fucking Champions League

I kväll är det final. Grande finale. Finalen alla väntat på, finalen där alla vill spela, lyfta bucklan som alla vill lyfta. Champins League final på Wembley Stadium mellan Manchester United och FC Barcelona. Världens två bästa lag, och nästan ingen kan förutspå en vinnare. Jag ska försöka.

Varför skulle Barca vinna? Barcelona är världens mest spelskickliga lag, när Barca kommer igång med sitt passningsspel så skulle inte minfältet mellan Nord och Sydkorea kunna stoppa dom. De viktigaste spelarna, Xavi och Iniesta bygger upp världens bästa mittfält. Det är på mittfältet som Barcelona vinner matcher. Till skillnad från många lag så slår aldrig Barca några passar på vinst och förlust utan väntar tills läget kommer. Leker med rottan innan de hugger till. Många tycker att det är ett tråkigt sett att spela fotboll på, men det är vackert. Se hur de hittar passarna. Mottagningarna som Serie A spelare bara kan göra på FIFA 06. Men när inte Barca får igång sitt spel blir det lätt att de surar ihop. Går på domaren och söker billiga frisparkar vilket förstör den vackra fotbollen som dom spelar.

United i sin tur är ändå i underläge meen verkligen inte uträknade. Premier League är en jämnare liga än vad La Liga är så United kan försvara, rättare sagt så har dom världens bästa backlinje. När Barca rullar bollen så kan United spelarna bara hålla sin kille och pressa till ett misstag. När misstaget kommer så hugger United direkt och det är så de kommer ha chans att göra mål. Vidic vinner bollen långt ner i banan. Slår upp den på giggs som snabbt slår den på en löpande Valencia/Nani som är kvickare en Abidal och vänter bort honom ganska lätt. Väl då så är det lätt att ta sig i mot straffområdet och slå en rak pass på Chicharito. Om Barca är ostoppbara när de rullar boll så kan ingen stoppa United när de ställer om. United kommer även ha fördel med rutinen från stora matcher och framförallt på Wembley där Sir Alex hittar utan och innan. Den Engelska publiken kommer vara majoritet i båda antal och sång.

Om man tittar på vem som är bäst på respektive position så skulle de se ut såhär.

Van der Sar –  Valdes

Evra – Abidal

Vidic – Puyol

Ferdinand – Pique

Raffael – Dani Alves

(Oklart vilka som spelar på Uniteds mittfällt)

Carick – Bousqets

Valencia – Iniesta

Nani – Xavi

Giggs – Messi (Inte samma spelroll, svårt att bedömma)

Chicharito – Pedro

Rooney – Villa

United har bättre spelare individuellt men Barca är bättre som lag.

Jag tror Barca kommer ha bollinnehavet med 70 – 30 men fortfarande att United vinner med 2 – 1, Messi sätter dit 1- 0 ganska snabbt in i matchen efter att ha tunnlat Ferdinand. Chicharito gör mål i slutet av halvleken, s ovan hur och Chicharito gör mål precis i början av andra efter frispark från Giggs, då har han sprungit förbi Puyol och satt dit en tå precis i rätt tid.

Men jag har sälla rätt på sånt här.