Thank you, come again

På 00-talet så växte det fram målvakter i allra högsta klass. Det var svårt att sätta fingret på vem som var bäst. Buffon, Khan, Lheman… Van Der Saar. Men sedan hände det något, det som hände var Teamgeist, VM-bollen från Tyskland 2006. Istället för klassiska 32 fält så reducerades det till 16 fält, detta gjorde bollen rundare (woooooow) och blev svårare för målvakterna att fånga. Det blev helt enkelt svårare att få målvaktstalanger till storstjärnor när det var tvungna att byta teknik. Man kan jämföra med att när datorer och mobiltelefoner började användas i vardagen så var det för det mesta barn och ungdomar som visste hur dessa små redskap hanterades. 

Men nu har det gott 5 år med nya bolltekniken och målvakter som fortfarande inte tagit klivet ut i det riktiga rampljuset när bollen började användas kan nu bemästra den. Lloris i Lyon, Szczesny i Arsenal och självfallet… Manuel Neuer.

De finns de som säger att målvakter bara blir bra efter 30. Neuer bevisade motsatsen efter att varigt strålande i U21 VM, Briljant i VM och helt otrolig i Champions League.

Dock gjorde inte Neuer en lika bra match på Old Trafford i kväll som han gjorde på hemmaplan men utgångsläget kanske inte var det snällaste. Dock är det ingen hemlighet att Manchester United vill ha Neuer eftersom Van Der Saar 40 bast lägger handskarna på hyllan. Även om jag är ett stort fan av Bundesliga så tror jag att det skulle vara bra för Neuer att komma till Premier League. Det betyder att han får mer uppmärksamhet (aftonbladet nämner sällan Bundesliga och man kan inte ens se tabellen på fotbollskanalen.se) och kommer bli ihåg kommen som den bäste när även han har slutat.