Sudda bort din sura min

Var inne och läste på en blogg om AIK som heter www.blackbeat.se och då såg jag att en 8-åring hade skickat in ett mail till AIK. såhär lyder det.

Hej, jag är 8 år. Jag tränar fotboll varje fredag och söndag, och ibland har vi cuper också.I vårt lag har vi inga gula eller röda kort eftersom alla är så snälla i laget. Men jag har sett på tv att de stora killarnas lag har gula kort för varning och röda kort för utvisning eftersom de ibland kan vara lite bråkiga.Jag tycker inte det är riktigt rättvist att bara peka ut de som har varit dumma och gjort fula saker på planen, utan man borde också peka ut de som varit lite bussiga och gjort snygga och fina saker på planen. Därför tycker jag att domarna även borde ha ett grönt kort som de kan ge till någon vuxenspelare när de lagt en riktigt snygg frispark, gjort en lurig dragning eller bara varit allmänt snälla mot sina motspelare och frågat hur helgen varit, om barnen mår bra och om de vill ha hjälp med att knyta skosnöret.Får man två gula kort så blir man ju utvisad. Jag tycker att om ett lag får fem gröna kort i samma match så ska de få ett extra mål. Jag tror alla spelarna skulle börja se lite gladare ut om det fanns ett grönt kort också. Nu ser de så himla arga ut mest hela tiden. Det är ju kul att spela fotboll. Då ska man ju vara glad.Det ska bli spännande att höra vad du, som sportexpert, tycker om mitt förslag. Jag har kollat med min lillebrorsa och han tycker att det är en jättebra idé med ett grönt kort, för hans favoritfärg är nämligen grön.

Efter allt bråk med domare och filmningar så skulle detta vara en toppen Idé. Om Pepe gick fram och frågade Dani Alves hur han mådde istället för att sparka ner honom eller om Zidane hade frågat Materazzi vad han tyckte om Tysklan istället för att stånga honom hade allt varit mycket trevligare!