Stöd AIK Fretong

När fotbollsagenten Patrick Mörk  inledde sitt samarbete med AIK sa han ”Vi ska dammsuga Afrika på nya Essien”. Mörk har tagit Mohammed och Tetteh Bangura till Allsvenskan, två av de bästa spelarna som har spelat i Sverige. Han har även varit med och hittat Kwame Karikari, Ebenezer Ofori, Lalawele Atakora, Ibrahim Moro och Alhassan ”Crespo” Kamara. Patrick Mörk har gjort sig känd som en man som hjälper unga killar i Afrika att förverkliga deras drömmar, han ger fattiga människor hopp.  Ett land som är i stort behov av en gnutta hopp nu är Sierra Leone. Ebola-epidemin har slagit hårt mot det fattiga landet i Västafrika och fotbollen i Sierra Leone är för stunden ickebefintlig.

Tack vare Mohammed och Tetteh Bangura samt Crespo (även kallad ”Saviour”  i Sierra Leone) har många fått upp ögonen för svensk fotboll och Allmänna Idrottsklubben. Några fotbollsintresserade i huvudstaden Freetown döpte till och med sin nybildade fotbollsförening till AIK Fretong. Det ”riktiga” AIK i Stockholm hjälpte till att bidra med matchkit till laget och hoppas givetvis på ett fortsatt samarbete, men i dagsläget ser det ut som att ett samarbete är en omöjlighet.

AIK Fretongs matrialförvaltare hade alla lagets kit och bollar hemma i sitt hem, men när han smittades av ebola såg grannarna till att allt i hemmet brändes upp, och med det alla AIK Fretongs tillhörigheter.

Fotbollspodden Radio Råsunda har nu tagit initiativet att samla in pengar för att reparera skadorna på laget. Det ska köpas hemma- och bortaställ, shorts, strumpor, skor och bollar. De beräknar att det behövs 40 000 kronor för att täcka basbehoven för ett fotbollslag. Att ett fotbollslag i Freetown har utrymme att spela fotboll kommer inte stoppa epidemin eller fattigdomen i landet, men det kan sprida lite glädje till en fördömd nation.

En kan inte göra allt men alla kan göra en sak. Jag har inga stora tillgångar men skänkte precis 50 kronor, det kanske räcker till ett par fotbollsstrumpor till en fattig grabb i Freetown som bara vill lira boll, och det känns bra för mig. Björn Enjebo, ni kanske känner igen honom från 08 Fotboll, är ansvarig för insamlingarna och det går att swisha till honom.

Swish: 0707399989

Bankkonto i Svenska Handelsbanken: Clearingnummer: 6111 Kontonummer: 109 289 552