Singing in the rain

Då var el Clasico rallyt i mål då. Slutsegrare FC Barcelona. Det är avgjort, och som det av… nej man ska inte säga den klassiska repliken efter dessa 4 klassiker.

Etapp 1, Santiago Bernabeu. Marängerna hade lagt det förra mötet på hyllan och det blev riktig kamp. Avgjordes på två straffar och 1 -1 var rättvist. Dock får man tänka på att Barca inte hade så mycket att spela för så det var den oviktigaste.

Etapp 2, Stadio Mestalla. För första gången på läääääänge länge så spelades matchen med riktig derby karaktär. Två lag, två sidor av arenan och ett himla bråk nere på planen. Det började vara bråkigt i första matchen och man märkte att stämningen hettades upp ju mer man spelade. Lagen ägde varsin halvlek och Barca var ändå snäppet vassare, men Real vann genom att Ronaldo nickat in 1 – 0 på storspelande di Marias inlägg. Den ända av dessa fyra matcher som gällde en titel. Att Ramos tappade pokalen så den gick sönder i 10 bitar är bara en detalj.

Etapp 3, Santiago Bernabeu. Mourinho har bytt spelstil helt. Från att vara avvaktande och sen hugga till när inte Barca var berädda till att spela som han gjorde med Inter. Det mr José glömmer är att Inter är ett tråkigt defensivt Italienskt lag med omställningsspelare som Snejder, Eto’o och Milito. Nu var det ett stillastående Real som väntade på att Barca skulle göra ett misstag. När Pepe omdiskuterat blir utvisad så brakar helvetet loss och Mourinho blir uppskickad på läktaren. När messi får större ytor passar han på att göra 1 och 2 – 0. Utan Pepe, Ramos och Mourinho såg det kört ut. De spelare som vann VM-guld är u i öppet krig. Problem för en viss Vincente del Bousqe.

Etapp 4, Camp Nou. Regnet öser ner och man tror att det är vattenpolo på tv och inte fotboll. Dock har stormen lugnat sig efter alla ordkrig som varit innan. Kanske för att Mourinho inte ens såg matchen live. Matchbilden ser ut som väntat. Real är tvungna att pressa på medans Barca bara lugnt kan rulla boll. I halvtid var det dystra vitklädda som lämnade planen. När Pedro sedan gör 1 – 0 så såg det ut att vara kört. Dock lyckas Marcelo kvittera men det blir inget mer med det. Trots att hela medelhavet flyttat sig 10 stopp med tunnelbanan i Nordvästlig riktning så var det ett kokande Camp Nou som hyllade sina hjältar, Oléle Olála, C’est le Barca è, el mejor qui a! (att den trogne barca supporten Jimmy Jump var på plats var kul att se också.)

Barcas fans har imponerat stort, jag såg en tribute film till Henrik Larsson, då va det tomma läktare på Camp nou och nu är det livlig stämning varända match. Vad som dock inte imponerat lika mycket är de svenska kommentatorerna, okunniga (VET INTE VEM JIMMY JUMP ÄR) eller ointresserade…? Kan inte bestämma, dock så kan jag berätta att han uttalas Iguaaaiin och inte Higuajn.