Silly season

Eftersom få bryr sig om att våran egen liga är igång och att topp/botten-striderna börjar forma sig fantiserar man istället om hösten – vintern – våren. När de stora ligorna spelar. Vem spelar vart och vem tränar vem? Det har inte hänt så mycket än, men det kommer. Jag har gjort en lista på topp 5 övergångar som redan skett och topp 5 som jag vill se. Visst, Simon Bank skrev 50, men jag håller mig kortfattad.

Redan klara

5. Sebastian Larsson till Sunderland från Birmingham. Ett riktigt kap av Sunderland. Seb höll kris-laget Birmingham levande under säsongen som gick. Låg bakom båda målen i Carling cup finalen och när ingen tycktes kriga för vidare existens i Premier League så löpte han som ett djur på sin högerkant, trots att han skulle lämna efter säsongen.

4. Ruud van Nistelrooy till Malaga från Hamburg. Den gamla jätten som vunnit Champions League, Premier League och La liga och har inte dött ut än. Jag skrev förut att få stjärnor slutar på topp, men det här är helt klart en förstärkning till Malaga. Den nyrika klubben med Julia Babtista och van Nistelrooy på topp kanske kan slåss om Europa nästa säsong.

3. Kevin Nolan till West Ham från Newcastle. Det här är en helt värdelös affär på många sätt. Nolan som var lagkapten går till Championshipklubben West Ham. Men vad ska man säga? It’s all about the money? 165 miljoner svenska kronor kostade han och får säkert en stadig lön i West Ham. Hammers vill helt klart inte spela i Championship länge.

2. Ashley Young till Manchester United från Aston Villa. 200 miljoner kostade han. Och landslagsspelaren lär betala tillbaka det. Fantastiskt skott, fantastisk blick för spelet, fantastisk fart – Fantastisk värvning.

1. Manuel Neuer till Bayern München från Schalke 04. Vad ska man säga? Bayern München drog det längsta strået och fick världens bästa målvakt. Hans engelska kanske inte är så bra eller så har han drömt om att spela för den tyske jätten. Hade Schalke spelat Champions League nästa år så tror jag inte att han hade gått, världens bästa behövs bland världens största.

(Med internationella ögon kanske Klose till Lazio är en större övergång men klose är på väg ner och Seb toppar formen.)

Övergångar som jag vill ska gå igenom

5. Alexander Gerndt till Twente/Ajax från Helsingborgs IF. Alexander fyller 25 den 14 juli, han är ett stort framtidshopp och då kan vi inte ha honom kvar i Allsvenskan. Han behöver åka ut i Europa, och som många andra så börjar resan i Holland.

4. Kim Källström till Sunderland från Lyon. Kong Kim är inte den störste i Frankrike längre och han flyttas bara längre bak i banan och ibland även bänken. Seb är klar för Sunderland och vi vet hur bra dom samarbetar i alla fall i landslaget. Skulle vara kul att se honom i Premier League.

3. Scott Parker till Arsenal från West Ham. Scott Parker blev utnämnd till Premier Leagues bästa spelare. Inte Wayene Rooney, in Drogba, inte Fabregas och inte Tevez. Scott Parker. Arsenal behöver en spelare som honom, teknisk och med ett fantastiskt skott. Dessutom lär många spelare lämna Gunners efter den dåliga säsongen.

2. Neymar till Borussia Dortmund från Santos. Jag har sagt förut att jag tycker att den tyska ligan är fantastisk och om den ska fortsätta leva så måste bättre spelare in. Bayern München värvar bra nästa varje år och är det ända laget som värvar stora utländska stjärnor, som till exempel Ribery och Luca Toni. Ska de tyska mästarna lyckas i Champions League så behöver de en spelare som kan täppa igen luckan från de stora förlusterna, och även hålla medelåldern nere. Neymar har allt.

1. Mario Götze till Milan från Borussia Dortmund. Jag vet att jag skrev att jag vill att de stora stjärnora ska vara kvar i Tyskland. Men Götze kommer troligtvis lämna och då är Milan ett bra lag att gå till. Med Robinho och Götzes smidighet ute på kanterna och Zlatan i mitten så kommer milan gå längre i Champions League. Dessutom har Berlusconi lovat en stor övergång i sommar och jag tror inte att de har råd med Kaka, dessutom måste de satsa ungt.

Transferfönstert har nästan precis öppnat och fler övergångar lär ske. Jag kommer med en till lista senare. Finns det någon jag missat så informera mig!