Que sera sera…

…we’re going to Old Trafford?

Playoffmatcherna till League Championship och League 1 kommer i år inte spelas på den klassiska finalarenan Wembley Stadium. På grund av den här Champions league finalen som väntas så flyttas matcherna ut till Manchester och Old Trafford. Dessa matcher brukar locka ungefär 50 000 supportrar, fans som vill se sitt lag gå upp en division men även för att bevittna den ökända arenan och färga den i sitt lags färger.

Wembley är en ultimat arena för finaler.

1. Den är rund, det ger möjlighet till två olika kurvor. När Birmingham vann Carling cup så var ena sidan helt blå och andra röd. Inramningen är viktig för den här typen av matcher.

2. Ljuded. Högst upp på Wembley är det glas, det gör så att ljudet stannar inne på arenan och stämningen är väldigt viktig.

3. Eftersom Wembley är byggd för finaler och landskamper så finns det ingen reklam eller klubbnamn inskrivet i stolarna. T ex ett Nike-märke eller att det står ”manchester United” som det gör på Old Trafford. Omklädningsrummen är även identiska med varandra, om man tittar på bortalagets omklädningsrum på Camp Nou så är det i klass med Hemmalagets omklädningsrum på stadion.

Självklart spelas den klassiska Playoff matchen på Wembley som vanligt. I år står det mellan Cardiff och Reading, för första gången någonsin har ett lag från Wales chansen att gå upp i Premier League.

28th 

 

npower League 2 Play-Off Final, Vinnare mellan Accrington och Stevenagemöter vinnaren mellan Shrewsbury och Torqay United (Old Trafford, Manchester)
29th 

 

npower League 1 Play-Off Final, Vinnare mellan Hudderfield och Bournmoth möter vinnaren mellan Petersborogh och MK Donks (Old Trafford, Manchester)
30th 

 

npower Championship Play-Off Final, Cardiff – Reading (Wembley Stadium) 

Såhär såg det ut förra Play-off league 1 matchen mellan Millwall och Swindon

 

Kan ni tänta att det ser ut såhär på kvalet upp till Superettan?