Premier League

Många säger att Premier League är världens bästa liga, och visst borde det val vara sant? På h av de senaste 6 åren så har minst ett PL lag varit i Champions League finalen (2010 var det Inter Och Bayern München). Men dock bara två gånger stått som segrare ( Liverpool 05 och United 08).

Av alla stora ligor så är ändå Premier League den mest intressanta. En liga där allt kan hända och alla lag vara i toppen… men i slutändan vinner United eller Chelsea. Men så har det självklart inte alltid varit, fram till förra säsongen så var Liverpool de mesta mästarna, nu är laget inte ens ute i Europa.  2009 vann det forna storlaget Leeds United… nPower League 1. Och back in the 70s var Wolverhamptons ett av de mest populära lagen i Sverige. Men när pengar strömmar in i ligasystemet så ändras vissa  saker. De som inte hänger med då behöver en shejk som kan lösa situationen. Arbetarlaget Manchester City fick en shejk, Tottenham hängde med.

Att tippa Premier League är faktiskt ganska lätt, det finns inte så mycket att spekuleras i osv… så jag drar hela tabellen som jag tror att den kommer se ut.

1. Man United. Stark trupp, bra sammanhållning, en av världens bästa tränare. Inte så mycket att säga.

2. Chelsea, ny tränare som kommer bli intressant att se. Jättetalangen Lukaku inköpt dessutom, klart uppe i toppen, men inget guld i år.

3. Manchester City, i Champions League för första gången och det kommer ge dem en boost. Måste dock lära sig att fokusera en hel match ut, tappar för mycket poäng i slutskeden. Blir intressant att få se om Guidetti får spela.

4. Liverpool, laget satsar på nytt. Känns som att det har något på gång, kan lägga all kraft på ligan och kniper fjärde platsen.

5. Arsenal, blir av med sin bäste till Barca? Till Milan? En av världens bästa dribblers som inte trivs längre? En backlinje som bli sprungen sönder och samman? 3 målvakter som håller god Championship-klass? Wenger får sparken efter den här säsongen, Wilshare blir väldigt avgörande.

6. Tottenham, att Liverpool är på väg upp igen är det värsta som kan hända Liverpool. En väldigt bra trupp men man såg att det var svårt att hantera Champions League och ligan samtidigt, nu spelar de inte CL, och kommer inte göra det nästa år heller.

7. Sunderland, det sas att de skulle satsa stort, deras bästa värvningen blev Sebastian Larsson. En bra backlinje, ett bra mittfält, ett bra anfall. Stabil åttonde plats.

8. Aston Villa, Shay Given i målet. Given har inte riktigt fått någon speltid i City men i Villa är han given. Backlinjen och mittfältet kommer vara en akilleshäl. 3 klass-forwards i form av Bent, Agbonlahor och Heasky.

9. Everton, de blåa Liverpool-laget glöms ofta bort men gjorde faktiskt en väldigt bra säsong förra året. Pienaar borta men en nionde plats klarar det nog.

10. Fullham, Europa League-final 2010 men de känns inte lika starka nu som då. Inte med och slåss om Europa-platser, men en stabil placering precis i mitten.

11. West Bromwich Albion, ny tränare.. och Roy Hogdson vet hur man hanskas med sämre lag. SM-guld med Halmstad 2000, Europa League-final med Fullham, dock gick det åt helvete med Liverpool. Ny energi med WBA, inte lika bra trupp som Fullham dock, därav plats nummer 11.

12. Newcastle United, det har värvats bra för pengasrna det fick för Carloll, nu gäller det at det etablerar sig till en fast PL-klubb, det ser ut som att de klarar det.

13. Bolton, de har en hyfsat stark trupp i år men känns ändå inte tillräckligt målmedvetna. Elmander såld och nu är det upp för Klasnic att prestera om de ska göra en godkänd säsong.

14. Swansea, de här platserna är det krig om. Det kommer inte skilja många poäng mellan nummer 13 och nummer 20, men Swansea är ett snyggt spelande lag och om Sinclare fortsätter ösa in mål så stannar dom kvar i Premier League.

15. Blackburn, laget har blivit ett etablerat PL-lag, och det kommer det fortsätta med även om det går utför. Förra landslagsmålvakten Robinsson vaktar, erfarne Salgaldo på högerkanten, svenske Martin Olsson på vänster. Inga stora målskyttar, där av plats nr 14.

16. Stoke är ett bra spelande lag… när det går bra för dom, släpper dom in en bakot kan det fortsätta rinna på. I år är förväntningarna dessutom högre och det pallar dom inte.

17. QPR, väldigt bra säsong förra året i Championship, ett hårt krigande lag so kommer ge allt för att stanna kvar, det kommer dom också göra med en hårsmån.

18. Wolves, har för svag trupp i år. Var nära på ett uttåg och hade åkt ur om inte lokalrivalen Birmingham hade klantat till det totalt. Det kommer bli en svår säsong för dom i år.

19. Wigan, skärpte till sig sista matcherna förra året, men det gäller att de gör goda resultat hela året om de ska klara sig kvar ett år till. De får hoppas att rivalerna gör det sämre än de själva.

20. Norwich, det kommer bli kul att se hur klubben klarar sig i Premier League, det kommer bli tråkigt för klubben när de insåg hur dåligt det gick. Ett lag som kan kriga sig upp hur Championship behöver inte vara ett mittlag i PL, det är inte heller Norwich. Blir kul att se deras match mot Systerklubben Manchester United, även om de är på anra sidan av tabellen.

Nu får vi se om Premier League börjar till helgen på grund av kravallerna, men oavsett när det börjar så blir det kul att följa!