No women no cry?

Det var ett tag sen jag skrev så här kommer en liten uppdatering!

Vi kan ju börja med att Helsingborg vann allsvenskan, stort grattis till dom och det var dom värda men jag tänker inte rikta in mig på det för det är det väldigt många andra som har gjort, men man kan ju säga att det är väldigt strongt att bli av med så mycket spelare och ändå bara förlora två, dessutom svåra, bortamatcher.

Det jag tänkte rikta mig in på är det som händer i Turkiet. Där har flera lag gjort ett lite expriment, här närmast Fenerbace. De har förbjudit alla män att komma in på arenan för att det ska stoppa hulliganismen. Arenorna har varit fyllda och det har varit bra stämning, dessutom är alla i mediasverige helt lyriska och vill testa på det hemma i Sverige! Men om jag ska säga mi åsikt, så tycker jag det är skit. Dubbelmoral och könsdiskriminering!

I Allsvenskan har vi ett vedervärdigt lågt publiksnitt. Detta, enligt mig, beror på att media skrämmer bort supportrar och fotbollsförbundet pissar på Allsvenskan, 80% av de som går på Allsvenskan är män, det är inte så att kvinnor inte är välkomna, det är inte heller så att kvinnor inte får tag på biljetter för att männen tränger sig före i kön, det är så att intresset inte är lika stort bland svenska kvinnor. Det skulle alltså bli kollaps på läktaren eftersom det inte kommer komma 40 000 kvinnor på en Allsvensk match.

Om man istället skulle förbjuda alla kvinnor från att gå på fotboll, då skulle det bli HELT kaotiskt! Rättegångar och bojkotter och inte på tala om vad media skulle skriva… det skulle bli galet. Men det verkar ju ingen tänka på, dessutom är det förbjudet med kollektiv bestraffning i Sverige.