Messis framtid

För att vara den största stjärnan i fotbollsvärlden skiner Leo Messi inte särskilt starkt. Alla kan historien om honom, hur ha kallades för ”Den Stumme” på La Maisa som barn. Det enda Messi gjorde var att spela boll och briljera med fötterna. Tio år efter hans debut är det evigt unga underbarnet sig lik.

I Barca håller man käften, det har Zlatan snällt berättat för oss. När jag tänkt på saken tror jag att jag bara har hört Messi prata en gång, på någon Ballon d’Or-gala. Galan som ska prisa de bästa i världen, galan då Messi alltid dyker upp i märkliga kostymer, håller sitt tal på spanska, tar emot priset och sen glider tillbaka in i sin naturliga miljö. Messi syns aldrig i stora sammanhang, han fotograferas aldrig i bara underkläder och han tjänar inte mest av de alla. Men det känns som att den lille guldgossen börjar växa upp, nu mer än aldrig verkar det som att fågelungen ska lämna boet.

Messi har stora skatteskulder i Spanien. Spansk och brittisk media pratar om belopp upp emot en halv miljard svenska kronor och att han nu vill fly landet. Messi har bevisat allt som går att bevisa i La Liga och i Barcelona, nu bör det faktiskt vara dags för en ny utmaning. Barca bygger om och värvar spelare som Neymar, Ivan Rakitic och Luis Suarez. Tränaren Luis Enrique har historik i klubben men är inte skolad på La Maisa och lär därför inte ut på samma sätt. Passar Suarez bättre i mitten, då är det där han spelar.

Tidigare har det pratats om City, Chelsea och PSG. Jag ser bara en rimlig destination för käre Leo. ”The team that gets us excited, Manchester United”.

Som alla vet har United ramlat ner från toppen och måste nu ta sig upp på den branta sidan. Efter alla nya värvningar i sommras kändes det ett tag som att United började bygga upp lite värdighet igen, i och med Di Maria och Falcaos ankomst till Carrington verkade det som att klubben hade något stort på gång. Men då Falcao bara är skadad och backlinjen är undermålig får Angel dra lasset själv, han behöver en lekkamrat på hans nivå. Falcao är alltjämt bara på lån i United, en utköpsklausul finns inskriven och planerna är att den ska aktiveras. Även om övergångssumman kommer vara dyr är det inget emot lönen som colombianen drar in. I och med sin kråka på pappret sprängde han alla barriärer som vi trodde fanns, det snackas om 240 miljoner svenska kronor om året. Utan en googling tror jag Ronaldo ligger tvåa på cirka 150.

Om United lägger alla Falcao-pengar på Messi istället skulle det ge tredubbelt tillbaka direkt. Bara tröjförsäljningen skulle täcka övergångssumman. Mata, Di Maria och Messi, då kvittar det om McNair och Smalling bildar mittlås. Jag tror Messi är sugen, jag anser att det bara är att tuta och köra för Glaizers. Värdigheten är i stort sett redan förlorad, vad är det värsta som kan hända?