God på insidan

Mario Balotelli.

Vad tänker man då? En talang som aldrig riktigt slog igenom? Hatad av Juve-fans och utbuad när han spelar för landslaget? Helt enkelt ett kaosbarn. Och visst är han det, lyckas hamna i luven på folk hela tiden, bråk med tränare och supportrar. Får röda kort och avstängningar till höger och vänster. Men ibland glimmrar han till, kanske pangar dit ett hat-trick eller som t ex här om veckan när han skänkte bort 1000 pund till uteliggare, många som tjänar mycket pengar vill ju gärna hålla i dom, men när Mario hade vunnit på kasino så kunde han lika gärna ge pengarna till någon som behövde dem bättre, och så kanske han behövde lite snällare rubriker. Och visst fortsätter han på den banan…

Igår efter deras förmiddags träning så stod det en mamma och hennes son utanför grindarna på Manchester Citys träningsanläggning, pojken höll Mario som favorit och ville ha hans autograf. Allt var som vanligt, fans med penna och papper, men Mario reagerade på något, kanske var det för att det inte brukar vara så mycket folk utanför förmiddagsträningarna eller så hade det bara gått väldigt bra på träningen så han var på bra humör. Mario frågade varför pojken inte var i skolan, och han svarade att han var mobbad. Balotelli, mor och son hela gänget slängdes in i Marios vita Mazerati och satte kurs mot skolan där de hade möte med läraren. Pojken berättade allt och vi får hoppas att allt löste sig och att mobbarna inte håller på Manchester United.

Mario Balotelli kan vara hur bråkig som helst nere på plan men mobbning är inget han tolerera, kanske är den svåra tiden för Balotelli slut, kanske han får spela FA-cup finalen mot Stoke i helgen, kanske han är framtida anfallskolega med John Guidetti nu när det ryktas om att Tevez är på väg bort. Vad vi vet är att The Blue Moon Is Rising och the Evil Child is Shining.

Är han inte lite lik Tetteh Bangura i AIK?