Finns ett rytande lejon i oss alla

Erik Niva. Kanske en av världens bästa fotbollsjournalister, min förebild och även Spurs-fan. Erik Niva har släppt ut två böcker och skriver samt bloggar för aftonbladet. Niva är medlem i Tottenham och går på matcherna så ofta han kan. Men, är det verkligen den delen av London han hör hemma? Eller är det den delen av london han vill höra hemma?

I Nivas bok ”Liven längs linjen” så finns ett avsnitt som handlar om passion. Då intervjuar han AIK-spelaren Kenny Pavey. För er som inte visste det så kommer Pavey från ett områda i södra London som heter Peckham. Peckham är det området i London med mest kriminalitet, även området där Millwall hör hus. Niva skriver ett reportage på 6 sidor som handlar om Millwall som klubb, kennys uppväxt och hur du kan pojken ur Peckham, men du kan aldrig ta Peckham ur pojken.

Nu i veckan så skrev Niva på sin blogg om Millwalls fantastiska säsong och ännu en gång Millwall som klubb och om kärleken och hatet som finns på The Den, arenan med större aggressioner än en tonnårstjej. Han skrev om Super Neil Harris och hans kärlek till supportrarna och framför allt, han hade som rubrik No one likes em, that aint fair.

Och idag så hade han skrivit en krönika om matchen mellan AIK – Örebro där han jämför AIKs supportrar med Millwalls och lägger stor betoning på matchens ända målskytt, Kenny Pavey. Den som älskar Millwall älskar Pavey, den som älskar Pavey älskar Millwall.

– Oh Kenny Pavey, you are the love of my life. Oh Kenny Pavey, I’ll let you shag my wife.Och så kom han då till sist rusandes från tv-intervjuerna, Kenny Pavey.Killen som fansen hade lånat ut sin fru till. Matchhjälten. Klubbsymbolen.Segerdansen kunde ta fart på riktigt allvar. Sångvolymen steg ytterligare några hack.– Oh Kenny Pavey, you’re the one for me.Givetvis är ramsan importerad från de engelska läktarna, men det är ju inte första gången som AIK har hämtat hymner därifrån.I flera årtionden har Norra Stå sjungit ”Alla hatar oss”, en fri översättning av Millwall-fansens trotsiga programförklaring.



Om han är så hängiven till Spurs så varför skriver han så mycket om nykomlingarna till Championship? Hur många bryr sig? Eller är det fler som vill stå med en Blå-Vit halsduk på Wembley Stadium.