Discipline, need more discipline

Nigel De Jong karetesparkade Xabi Alonso i bröstet under VM finalen. Alexander Milosevic fick i sin allsvenska debut dobbar rakt i huvet. Dessa händelser bestraffades med gult kort.

Wayne Rooney svor åt Sky Sports kamera, 3 matchers avstängning och böter.

Rio Ferdinand uttrycker sina känslor på Twitter, han fick böta 50 000 svenska kronor.

Man kan rabbla upp mängder av liknande händelser. Hade händelserna på Xabi eller Milosevic skett utanför en fotbollsarena hade herr Polisen kommit och hämtat dom, rättegång och i allra värsta fall fängelse.

Hade Wayne Rooney svurigt ute på stan eller om inte Rio Ferdinand var känd så hade det inte skett någonting.

På en fotbollsarena kan folk komma och bli av med sina aggressioner, om det dessutom är en domare som kanske borde satsa på något annat kan man bli ännu argare. Domaren mellan AIK och Helsingborg den 16 maj missade 3 hands i början, dömde mycket skumt i 50/50 chanserna och delade dessutom ut ett omdiskuterat rött kort. När Djurgården mötte Malmö hemma på Stockholm Stadion tidigare under säsongen så dömde Martin Hansson, och vi vet ju hur bra han är .

Det finns två supermakter i fotbollen och det är inte Platini eller Blatter som lär bli omvald, utan Domaren på planen, och Disciplinnämnden.

Domaren avgjorde att en spark mot huvudet bara är gult kort, när publiken buar ut honom och kallar honom saker som ”hora” eller sjunger klassiskt ”Dommarjävel (klapp, klapp, klapp)” då straffas klubbarna. När DOMAREN delade ut rekordmånga varningar i VM – finalen så straffades HOLLÄNDSKA OCH SPANSKA FOTBOLLSFÖRBUNDEN.

Är det aldrig någon som tänkt tanken att en domare kanske borde stängas av och bötfällas efter en dålig match? Men ingen kanske vågar komma med förslaget för då kommer Disciplinnämnden som säger stopp, oavsett om det är på Twitter eller in i en kamera. Vart går de överdrivna bötessummorna? Hur kan en smällare kosta 150 000? Hur kan en planinvassion kosta 100 000? Vart går pengarna? För det är i alla fall inte på målkameror?

Disciplinnämnden, vad kostar ni?