C’est ne pas une galactigos

Hej igen! Tillbaka på bloggen efter en svårbloggad sommar, nu när säsongerna drar igång så måste man ju faktiskt börja igen. Mycket har hänt sen sist, Augero har signat för City och ”Rosi” har gått från den som fyllar vattenflaskorna till tvåmålsskytt i Bremen. Även om jag är lite sen i starten så är det bättre nu än aldrig, jag tänkte tippa ligorna och börjar med en liga det inte snackats så här mycket om sen 2006 när det var dit våra svenskar gick, jag pratar förstås om Lieg Orange, Frankrikes högsta division. Och allt snack går runt nya, ”Le Galactigos” a.k.a – Paris Saint-German.

PSG är ett nyrikt lag där det strömmat in pengar tack vare de rika (tydligen fotbollsintessrrade) shejkerna. Och det har värvats, enrôler, inte ett allt för vanligt ord i Frankrike.

De som är experter säger att ”det ska bli intressant att följa detta PSG.” De som läser DN säger ”PSG vinner CL nästa säsong. Jag tror inte att de gör en toppensäsong.

PSG gör sig av med gamla veteraner som Makelele, Coupet och Giuly och värvar in spelare som Menez, Sissoko och självklart Javier Pastore. Pastore, spelaren som Palermo ville ha en miljard för. Spelaren som de allra största ryckte i gör en Robinho. Den första superstjärnan att gå till ett nysatsande lag. PSG har bara funnits i 41 år men det ser ut som att dom har den bästa truppen sen Ronaldinho lämnade.

Men så har de bytt tränare, Leonardo kommit, han som tränat båda Milano klubbarna och fått se sig förlorad i alla derbyn. Varför vill PSG a honom och varför blir världen som galna över att han går dit? Han har tränat två lag och var inte den bästa spelaren genom tiderna. Kanske så ville han tillbaka till sin gamla hemstad, Leonardo spelade 34 matcher för PSG säsongen 96 – 97 och gjorde sju mål. Han var vänsterback. Men med pengarna som PSG har skulle dom kunna hitta en bättre tränare, och Leonardo borde lägga av.

Nu har jag skrivit 327 ord om bara PSG, tanken var ju att jag skulle tippa säsongen. Lille har tappat sin bästa striker, Gervinho, till Arsenal, Marselle har jag ärligt talat inte så stor koll på men är alltid ett bra lag som ska slåss i toppen. Har även Europas 10:e bästa publiksnitt. Auxere är inte var dom va för två säsonger sedan, för två säsonger sedan var dom det dom inte är. En småstadsklubb som skräller, väldigt ovanligt. Lyon  är giganter och det vet dom om, därför så satsar dom inte på ligan utan vill vinna Champions. PSG har en helt ny trupp, och en ny tränare. Förlorade dessutom öppningsmatchen. De gör en dålig första halva men kommer tillbaka till våren. Kniper en Champions League plats, värvar lite till och vinner 2012 – 2013, men i år så vinner Lyon. Om de fokuserar på det dom ska.