Back to the feature

Zlatan är våran absolut största spelare och kanske även den bästa v någonsin kommer få. Men Zlatan är 29 år, han är inte den supertalangen som lämnade för Ajax. Han levde upp till alla förväntningar men det behövs en ny. Och vi har en ny, men svensk fotboll ger honom inte Chansen.

John Guidetti är våran största talang för tillfället, men innan John gjort allsvensk debut så lämnade han för Manchester Citys ungdomsakademi, vilket som såg ut att vara ett smart drag… Bara det att en Multimiljadär köpte upp klubben och köpte även spelare som Robinho, Adebayor, Tevez och Edin Dzeko. Hur ska en talang från Sverige slå sig in i det laget? Han har både skickligheten och självförtroendet för att spela i ett sämre Premier League lag. Han skjuter som Adriano och snackar som Bojan. Messi, Walcott och Robinho debuterade för deras A-landslag när de fortfarande var tonnåringar, men i John får knappt ens spela U-21 fotboll.

Nu är det bara en Underskrift som saknas av Guidetti innan han går till Twente, vilket är…? Bra? Dåligt? Han får ingen speltid i Manchester så på det viset var det väl bra, synd bara att det inte bara var ett annat lag i Premier League. Twente är trots allt ett Topplag och det kommer inte bli lätt att slå sig in där, dessutom så är Holländska ligan som en bensinmack. Man stannar, tankar på och kör vidare ut i Europa. Förhoppningsvis så sticker han vidare till ett bättre lag och en bättre liga, så kanske vi även få se honom i Polen/Ukraina nästa år.