Att klämma en Finne

Vad ska man säga? Told you so?

Hela journalisteliten i Sverige nojjade sig över hur svårt det skulle bli att vinna borta mot Moldavien, att utan Zlatan så kan vi inte vinna, vi har ingen som kan göra mål. Vi vann med 4 – 1, mål av Toivonen, Elmander x2 och Alexander Gerndt. Men som Expressen skrev igår, ingen annan svensk forward kan göra mål.

Nästa är Finland hemma och troligtvis så är Zlatan hel då. Min drömelva skulle se ut såhär med ett 4 – 1 – 2 – 1 – 2 system.

Isaksson

Lustig

Mellberg

Majstorovic

Wendt

Wernbloom (Deffensiv)

Larsson (Höger mittfältare)

Bakircioglü (Vänster mittfältare)

Källström (offensiv)

Ibrahimovic (Släpande forward)

Elmander (#9)

Inte för att jag är förbundskapten och jag tror inte att förbundskaptenen himself kommer ändra på sitt system, men det här skulle jag gilla. Kennedy Bakircioglü har spelat riktigt bra nere i Spanien. Han har ett bra skott och är en bra framspelare. Han är inte lika snabb som Bajrami men bakom honom har vi Wendt som kan stå för snabbheten. Kennedy kan fylla upp hans plats där bak när Oskar går fram. Våra förbundskaptener har gärna sett Anders Svensson , värd 14 miljoner kronor spela, istället för Kim Källström, värd 80 miljoner. Elfsborg vs Lyon… det mesta talar för sig själv. Hamrén har spelat båda två i en defensiv roll vilket ingen av dem trivs i, så flytta fram Kim, som har ett bra skott och bra spelsinne och ha krigaren Wernbloom som defensiv mittfältare. Av samma anledning vill jag ha Zlatan mer släpande och en djupledslöpande Elmander längst fram.

Men jag är inte förbundskapten och jag tror inte att förbundskaptenen himself kommer ändra på sitt system, med det här skulle jag gilla.