Ronaldo den store II

Har tillbringat helgen i en kanot och i ett tält så därför har det varigt lite svårt att skriva något, dock har jag inte missat den stora bragden. Han kanske inte är bäst, men nu är han störst. Ronaldo spräckte 40-gränsen.

När Christiano kom till Manchester United från Sporting Clup Lisabon så sågs han som den där talangen med snabba fötter. Men snabba fötter passades inte in i Uniteds kantspel. Beckham och Giggs slog långa inlägg på van Nistelroy. Men vid det här laget så vet nog alla hur skicklig sir Alex är på att ta fram stjärnor. Ronaldo skickade upp folk på de Engelska läktarna för att köpa honom en paj. När han låg bakom 7 – 1 segern i kvartsfinalen mot Roma på Old Trafford så märkte man att han var störst. Att lyfta Champions League pokalen i Moskva sedan spikade att han var bäst.

Tekniken.

Blicken.

Frisparkarna.

När Christiano vunnit allt på klubblagsnivå så blickade han utåt i världen. När Real Madrid slängde upp 1 000 000 000 så kunde inte United säga nej längre.

Ronaldo värvades samtidigt som Káká och Los Biancos hoppades på nya titlar. Men Káká spelade mycke skadad och Ronaldo anvädes inte på rätt sätt säger ‘Experterna’ som inte kunde acceptera att han kom till en ny liga. När 1,8 miljarder inte fungerade så fans det bara en sak att göra. Det fans en man som vunnit allt. Den fanns en man som alltid kunde fila lite på stjärnorna. Den mannen var José Mourinho.

I United spelades Ronalde som en bräddare som mest slog inlägg och ibland smet in och gjorde mål. I Mourinhos styre så skulla han fan göra mål. Med ett anfall som såg ut:

Özil             Ronaldo          Di Maria

Higuain

Då kunde de inte gå fel. En kille som passat och skjutit igenom hela Bundesliga och även vunnit VM-brons. En kille som skulle kunna löpa tills någon ställde en tegelmur framför honom. Och sen hade de teknikern. Spelfördelaren och efter 3 omgångar… Strikern.

I United gjorde han 84 mål på 196 matcher på 6 säsonger. I Real har han gjort 66 mål på 63 matcher på 2 säsonger varav 40 kom (I ligan!) i år.

Vad krävs för att vinna guldbollen 2011